Toneel

Stichting Jeugdbelangen Acht organiseerde één keer in de twee jaar een kindertoneelstuk voor kinderen vanaf 8 tot 12 jaar.

De afgelopen jaren hebben wij vijf verschillende kindertoneelstukken opgevoerd in het Dorphuis met behulp van meer dan 20 vrijwilligers.

De regie was onder andere in handen van Piet van Kuijk en Ine Bogers. Het decor en posters werden ontworpen door oa. Bert Imhoff en Paul Buskens, de kostuums werden gecreëerd door Jolanda Verheggen. De grime was in handen van Erica van Beek.

2001 Compukids
Een verhaal over een professor die computers wil laten fantaseren. Geschreven door Nico van den Raad.

2003 Sterrekers
Het toneelstuk is geschreven door Bas Bruinsel en gaat over een meisje dat een avontuurlijke reis om de wereld maakt.

2005 De geheimzinnige deur naar Griezelland
Een verhaal over twee zussen die een griezelwereld ontdekken achter een kelderdeur. Geschreven door Hans en Jos Alebeek.

2007 Speelgoedmuseum op stelten
Een toneelstuk van Rob Maaijen dat afspeelt in een speelgoedmuseum. Om 12 uur ’s nachts komen de speelgoedpoppen tot leven en ondernemen een actie om een pop te redden.

2009 Uit goed poppenhout gesneden
Een verhaal over twee poppenspeelsters en haar poppen. Het toneelstuk is geschreven en geregisseerd door Jeanne Tervoort.

2011 Directeur gezocht
Wie wordt de nieuwe directeur van het sprookjes museum? Een toneelstuk van Martin Bergmeijer en geregisseerd door Ine Bogers en Erica van Beek.

2013 Soap op de camping
Het verhaal speelt zich af op camping “De Bonte Hond” waar allerlei chaotische gebeurtenissen elkaar in snel tempo opvolgen. Een toneelstuk van Erna Kuijpers en geregisseerd door Ine Bogers en Erica van Beek.

Terug naar Archief